Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Stratos
elsqenfrdeit
image image image image
Εκλογές 25-6-2023 - Υπολογισμός εδρών Υπολογισμός εδρών με βάση τα ποσοστά των κομμάτων στις 25 Ιουνίου 2023 [ΕΡΤ NEWS]
Περιφορά Επιταφίου 2023 Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη την Ελλάδα.
Εορτασμός 25ης Μαρτίου Με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στράτου έγινε ο εορτασμός της Eθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

. Τρέχουσες Ειδήσεις

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στον Άγιο Νικόλαο Στράτου

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στον Άγιο Νικόλαο ΣτράτουΤην ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στράτου.

 

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τους Οίκους ενώπιον της εικόνας της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο, τον π. Βασίλειο Λιάκο, Προϊστάμενο του Ναού, τον π. Ηλία Λιάκο, τον Συνταξιούχο πρώην Εφημέριο του Ναού, πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Σαράκη και τους διακόνους π. Στέφανο Καππέ, π. Αμβρόσιο Καλλιάφα και π. Δημήτριο Λαγούδη. Τους ύμνους της Ακολουθίας απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Χριστόφορος Κοκορόσκος και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Σιδέρης.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο: «Χαῖρε, πύρινε στῦλε ὁδηγῶν τοὺς ἐν σκότει». Τόνισε, ότι η Παναγία μας γίνεται η φωτοφόρος πηγή από την οποία εκπέμπεται διαρκώς το φώς των αρετών της, το φως της καθαρότητος, της ταπείνωσης, της υπακοής και κυρίως το φως της αγάπης. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να υπήκουσε στο θέλημα του Θεού όσο η Παναγία μας και με την υπακοής της διόρθωσε την ανυπακοή της Εύας τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Η αγάπη της Παναγίας μας προς τον Θεό την οδήγησε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε Εκείνον και η αγάπη της για τους ανθρώπους την κατέστησε μητέρα ολοκλήρου του ανθρώπινου γένους. Η Παναγία γίνεται το φως που φωτίζει τα σκοτάδια του ανθρώπου, τα σκοτάδια της αμαρτίας, της θλίψης, της ασθενείας, της απογοητεύσεως. Πόσες φορές δεν στρέψαμε το βλέμμα μας στην Παναγία μας και είδαμε να χαρίζει την υγεία στους ασθενείς, τη χαρά στους λυπημένους, την ελπίδα στους απογοητευμένους, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε όλοι να χαιρόμαστε, παρότι ζούμε εν τω σκότι, γιατί έχουμε εκείνη που γίνεται το φως, η ελπίδα και η παρηγοριά για όλους μας.


Πριν την απόλυση απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Προϊστάμενο του Ναού, οικονόμο π. Βασίλειο Λιάκο, επιβραβεύοντας την διακονία του στην Ενορία, όπου έχει αναπτύξει ένα σημαντικό έργο ειδικά στον τομέα της Νεότητος, καλώντας παράλληλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην Ακολουθία να προσέλθουν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως που θα λειτουργήσουν το Καλοκαίρι στην Ρίζα Αντιρρίου.

Επίσης προχείρισε σε πνευματικό τον οικονόμο π. Ηλία Λιάκο, κατά σάρκα αδελφό του π. Βασιλείου, ο οποίος υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο χωρίο Άγιος Νικόλαος Αγρινίου, προτρέποντάς τον να ασκεί το έργο του πνευματικού πατέρα με διάκριση και αγάπη.

Ο π. Βασίλειος, εκ μέρους των Ενοριτών, καλωσόρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία και την χοροστασία του στον Ιερό Ναό και του προσέφερε μια Εικόνα της Παναγίας μαζί με ένα βιβλίο με κατηχητικά τραγούδια, έκδοση του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας.


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/1fQZgk69rC9YbH5eA

 

 

[πηγή: agrinionews]

 

Είπαν...

Της παιδείας οι ρίζες είναι βέβαια πικρές, οι καρποί όμως είναι γλυκείς . [Ισοκράτης]

Ξέρεις ότι...

Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ.

Σαν σήμερα...

334 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό.

Καιρός Windy

98.2_Loud Ραδιόφωνο

ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Στράτος είναι κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας δίπλα στον ποταμό Αχελώο, σε απόσταση περίπου 10 χλμ από την πόλη του Αγρινίου. Ήταν έδρα του ομώνυμου δήμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης αποτελεί τοπική κοινότητα και έδρα της δημοτικής ενότητας Στράτου του δήμου Αγρινίου.

Βίντεο παλιό χωριό

Είναι online

Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

SSLTimeout.