Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
   
TEXT_SIZE
Stratos
elsqenfrdeit

«ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

gisdakis16

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία με τον Β. Γισδάκη διοργανώνει την Πέμπτη ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση-συναυλία, με ελεύθερη είσοδο,στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου,

 με βασικό συντελεστή τον τελευταίο αυθεντικό ερμηνευτή του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Γισδάκη.

 Η συναυλία με τίτλο «στον καθρέφτη τ’ ουρανού», πραγματοποιείται και φέτος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας-Λευκάδος, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων στους 116 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, υπό το φως της ομορφότερης πανσελήνου, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21.30, αλλά και κατά τη διάρκειά της. Ο Β. Γισδάκης γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι το 1989 που τον πρωτοπαρουσιάζει, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στη συναυλία του «Σείριου», στο θέατρο ΠΑΛΑΣ. Από το 1989 έως το 1993 συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του κορυφαίου συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνσή του. Συμμετείχε, επίσης σε όλες τις συναυλίες του «Σείριου».

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου ενώ έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, μεταξύ των οποίων «Ο ΔΡΟΜΕΑΣ», σε μουσική Νίκου Δανίκα και στίχους του Αγρινιώτη Λευτέρη Τηλιγάδα.

Τον Β. Γισδάκη συνοδεύουν οι μουσικοί Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο, τραγούδι) και Κώστας Πλακίδας (κιθάρα, μαντολίνο και μπουζούκι).

Φιλική συμμετοχή στη συναυλία θα έχει ο Ανδρέας Παπαδήμας, τον οποίο συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ συμπράττει ο Πάνος Μαμασούλας.

16-8-gisdakis

SSLTimeout.