Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Κυριακή, 02 Απριλίου, 2023
   
TEXT_SIZE
Stratos
elsqenfrdeit

Πρόβλεψη Παγετού- Εφαρμογή Gov.gr

Πρόβλεψη Παγετού - GOV.GR

Προειδοποιήσεις Παγετού περιοχής

https://frost.minagric.gr/map#11.27/38.6821/21.3797

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής παραγωγής και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και του φυτικού κεφαλαίου.  

 Δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Ως παγετό ορίζουμε την πτώση της θερμοκρασίας του αέρα σε τιμή ίση η μικρότερη των μηδέν βαθμών Κελσίου (0°C).
Εφόσον υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση ο παγετός μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτέλεσμα οι ζημιές να περιοριστούν ή ακόμη και να εξαλειφθούν.
Aπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συνδρομή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων  σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μία εφαρμογή με στόχο να παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που θα επιτρέψει στους Γεωργούς της χώρας να αντιμετωπίσουν έγκαιρα γεγονότα επερχόμενου παγετού.
Η πληροφόρηση αφορά την πρόγνωση παγετού για τις επόμενες τρεις ημέρες με ωριαίο χρονικό βήμα. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα λήψης εξειδικευμένης πληροφορίας για συγκεκριμένο σημείο (αγροτεμάχιο). Τέλος οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν-προειδοποιηθούν μέσω σύγχρονων τεχνολογιών (e-mail, μηνύματα) για πιθανά επερχόμενα γεγονότα παγετού στην περιοχή ενδιαφέροντος τους.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο “cloud” του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, (frost.minagric.gr), ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή για λειτουργία σε κινητό

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφού επιλέξτε το λινκ https://frost.minagric.gr/map#11.27/38.6821/21.3797 , στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε κλικ στην "επιλογή σημείου" και να επιλέξτε μέχρι και το γεωτεμάχιο που σας ενδιαφέρει, ή το "Δήμος" για πληροφορίες για το Δήμο. 

 

 

 

 

 
   

 
SSLTimeout.