Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
   
TEXT_SIZE
Stratos
elsqenfrdeit

Εκλογές 2012 - Ανακοίνωση

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και με σκοπό την ενημέρωση των εκλογέων, απ' την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο Νομό μας έχουν συσταθεί α) 546 εκλογικά τμήματα για τους εκλογείς της εκλογικής Περιφέρειας Νομού Αιτωλοακαρνανίας και β) εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας (στο Μεσολόγγι) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών εκλογείς.

Η ψηφοφορία αρχίζει την 7:00 πρωινή και τελειώνει στις 19:00 βραδινή της 6ης Μαΐου 2012. Δικαίωμα ψήφου, έχουν οι Έλληνες πολίτες, που έχουν γεννηθεί μέχρι το έτος 1994, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι 29/02/2012 και είναι υποχρεωτική για όλους τους εκλογείς.

Εξαιρούνται :

α) Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους

β) Όσοι βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.

γ) Όσοι έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος.

δ) Όσοι αδυνατούν για λόγους υγείας, ή υπηρεσιακών αναγκών, να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Κάθε εκλογέας δύναται να εκφράσει της προτίμησής του υπέρ τριών (3) υποψηφίων σημειώνοντας μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας , προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής , διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Όσοι εκλογείς, δεν φέρονται εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουν απολέσει το εκλογικό τους δικαίωμα να απευθύνονται στον οικείο Δήμο.

Ο εκλογέας, μπορεί να μάθει σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζει, με τους εξής τρόπους:

Εάν έχει πρόσβαση στο Internet στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ , στο «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. στο «pde.gov.gr»

Τηλεφωνική ενημέρωση στα Κ.Ε.Π.

Στο πρόγραμμα ψηφοφορίας που έχει αναρτήσει ο Δήμος σε όλες τις Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση-διευκρίνιση, σχετικά με την εκλογική διαδικασία και την ψηφοφορία, οι εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, στις τηλεφωνικές συνδέσεις :

26313 61102

26313 61215 &

26313 61218 .

SSLTimeout.